آیا افکار افراد رمزگشایی می شود ؟-0

آیا افکار افراد رمزگشایی می شود ؟

دانشمندان اکنون می‌ توانند بدون کاشت الکترود در مغز و تنها از طریق اسکن غیرتهاجمی مغز و الگوریتم جدید متوجه شوند فرد چه پادکستی گوش داده ، چه تصاویری دیده و در ذهن خود چه تفکرات و تصاویری را ترسیم می‌کند و در نهایت چه در افکار افراد می گذرد…

در تحقیقات قبلی ذهن‌ خوانی ، دانشمندان با کاشت الکترود در مغز افراد ، در تلاش بودند تا بتوانند راهی برای رصد افکار افراد و ذهن‌خوانی پیدا کنند. اکنون با تکنیک جدید و اسکن غیرتهاجمی مغز، این هدف بدون نیاز به کاشت الکترود در مغز و بدون نیاز به تماس فیزیکی با سر میسر شده است و افکار افراد قابل خوانش است.

در این روش جدید ، امواج مغزی فرد با تصویربرداری موسوم به fMRI و الگوریتم جدید مورد بررسی قرار می‌ گیرند. اسکن fMRI جریان خون اکسیژن‌ دار را در مغز ردیابی می‌ کند و چون سلول‌ های فعال مغز به انرژی و اکسیژن بیشتری نیاز دارند ، این اطلاعات امکان سنجش غیرمستقیم فعالیت مغز و افکار افراد را فراهم می‌ کند.

طبیعتا این روش اسکن مغزی نمی‌ تواند فعالیت مغز را در زمان واقعی ثبت کند ، زیرا سیگنال‌های الکتریکی منتشر شده توسط سلول‌ های مغزی بسیار سریع‌ تر از حرکت خون در مغز حرکت می‌ کنند. اما به‌ طور قابل‌ توجهی ، نویسندگان مطالعه دریافتند که هنوز می‌ توانند از آن برای رمزگشایی افکار افراد استفاده کنند.

دستیابی به یک رویای قدیمی: افکار افراد رمزگشایی می شود
بر اساس یافته های جدید ، دانشمندان اعلام کردند ؛ اکنون می توانند افکار افراد را بدون دست زدن به سرشان رمزگشایی کنند.

«الکساندر هوث»، نویسنده ارشد و عصب‌ شناس دانشگاه تگزاس در آستین می‌ گوید:

«اگر 20 سال پیش از عصب‌ شناسان معروف جهان می‌ پرسیدید که آیا این کار شدنی است ، آن‌ها حتما به این سوال می‌ خندیدند ، اما اکنون چنین دستاوردی دست یافتنی شده است.»

رمزگشایی از افکار افراد با تکنیک جدید دانشمندان


در مطالعه انجام شده توسط دانشمندان، مغز یک زن و دو مرد 20 تا 30 ساله اسکن شد. از هر یک از شرکت کنندگان خواسته شده بود تا در مجموع به 16 ساعت پادکست و برنامه رادیویی مختلف گوش بدهند. سپس مغز آن ها مورد اسکن قرار گرفت و الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی توانست از طریق اسکن امواج مغزی و الگوهای موجود در آن، داستانی از محتوای احتمالی که شرکت کنندگان به آن گوش داده‌اند ، تهیه کرده و تشخیص بدهد آنها چه پادکستی را گوش داده‌ اند. در واقع امواج مغزی اسکن شده نشان می‌ داد فرد در معرض چه محتوای صوتی قرار گرفته است.

آیا افکار افراد رمزگشایی می شود ؟-1

این تیم سپس این اسکن ها را به یک الگوریتم رایانه ای که آن را رمزگشا می نامیدند، داد که الگوهای موجود در صدا را با الگوهای فعالیت مغزی ضبط شده مقایسه می کند.
هوث در این باره گفت:این الگوریتم می تواند سپس یک ضبط تصویربرداری مغناطیسی بگیرد و داستانی را بر اساس محتوای آن تولید کند و آن داستان با طرح اصلی پادکست یا نمایش رادیویی بسیار خوب مطابقت داشته باشد.
رمزگشا می تواند استنباط کند که هر شرکت کننده بر اساس فعالیت مغز خود چه داستانی را شنیده است. گفتنی است، الگوریتم برخی اشتباهات را نیز مرتکب شد مانند تغییر ضمایر شخصیت ها و استفاده از ضمیر اول و سوم شخص.

هوث توضیح داد: این الگوریتم با دقت می داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است، اما نه اینکه چه کسی کارها را انجام می دهد. در آزمایش‌های اضافی، این الگوریتم می ‌تواند به طور نسبتاً دقیقی طرح یک فیلم صامت را که شرکت‌ کنندگان در اسکنر تماشا می ‌کردند، توضیح دهد. حتی می ‌توانست داستانی را بازگو کند که شرکت ‌کنندگان در سرشان تصور می ‌کردند.
در درازمدت، تیم تحقیقاتی قصد دارد این فناوری را توسعه دهد تا بتوان از آن در رابط های مغز و کامپیوتر برای افرادی که نمی توانند صحبت کنند یا تایپ کنند، استفاده کرد.

گفتنی است الگوریتم بررسی امواج مغزی در تحلیل خود قطعا اشتباهاتی نیز دارد و نمی‌تواند نتیجه دقیق و بدون خطایی ارائه دهد، اما دانشمندان امیدوارند که در ادامه و با پیشرفت‌های فناوری امکان ذهن‌خوانی با دقت بالاتر فراهم شود.

با روبودرس همراه باشید 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده روبودرس

زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه روبودرس

با عضویت در خبرنامه آکادمی روبودرس، علاوه بر دریافت جدیدترین آموزش ها در زمینه دیجیتال مارکتینگ و کسب و کار اینترنتی، از تخفیف ها و جشنواره های فروش زودتر از همه با خبر شوید…

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 مقایسه
حساب کاربری من